Leveringsinformatie

Leveringskosten

Wij hanteren een eenvoudige kostenstructuur. Bij aankoop via deze site, bent u geen extra leveringskosten verschuldigd. Dus geen verzendkosten en geen administratie- of transactiekosten. Ook niet als u kiest voor betaling achteraf via AfterPay. Bij BodyGauge weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Levering van uw bestelling

Uw bestelling versturen wij veilig en vertrouwd met PostNL. Hiervoor bent u verder geen administratie- of verzendkosten verschuldigd. Zo weet u waar u aan toe bent en wordt u niet geconfronteerd met verrassingen.

Verwachte levertijden

  • - Bestellingen voor adressen in Nederland en België gedaan vóór 17 uur, worden op de eerstvolgende werkdag bezorgd.
  • - Leveringen buiten Nederland en België worden binnen 2 tot 10 werkdagen bezorgd, afhankelijk van het land waarvoor de bestelling bestemd is.
  • - Wanneer u betaalt via een bankoverschrijving of via de optie 'uitgestelde betaling' bij PayPal, kan er vertraging in de levering optreden.

 

De aflevering van uw bestelling

Kort na doen van uw bestelling, ontvangt u van ons per e-mail een zogenaamde Track & Trace code. Met deze code kunt u precies de bezorgstatus van uw bestelling volgen. In de e-mail staat precies aangegeven hoe u dit moet doen.

Bent u de eerste keer niet thuis? Dan probeert de bezorger de bestelling bij uw buren af te geven. Lukt ook dit niet? Dan laat de bezorger een bericht voor u achter. Hierop vindt u een ‘niet-thuis-code’: met deze code kunt u dezelfde dag tot 22.00 uur aangeven waar u uw pakket bij de tweede keer wilt laten bezorgen.

U heeft de keuze uit één van de volgende opties:

  • - Bezorging op een andere dag (tot 6 dagen vooruit te plannen).
  • - Bij één van de 2.600 PostNL-locaties door heel Nederland. U haalt uw zending vanaf 15.00 uur de volgende dag op.

 

Lukt het niet om uw pakket af te leveren bij de tweede bezorgpoging? En heeft u de bezorging van te voren niet gewijzigd? Dan kunt u de zending ophalen bij een Postkantoor bij u in de buurt. Het adres staat op het bericht dat de bezorger voor u heeft achtergelaten.

U heeft dan twee weken om uw bestelling op te halen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen wanneer u het pakket ophaalt.

PakjeGemak service

Het is in Nederland ook mogelijk om uw bestelling direct naar een PostNL servicepunt te laten sturen. Dit is de zogenaamde ‘PakjeGemak service’. Hiermee kunt u uw bestelling vanaf de volgende werkdag ophalen waar en wanneer u het uitkomt. U bent voor deze service geen (extra) kosten verschuldigd. Buiten Nederland is deze service helaas nog niet mogelijk.

Bestelling zelf afhalen

U heeft ook de mogelijkheid om uw bestelling af te halen in Bilthoven. Hiervoor kan er na de bestelling telefonisch een afspraak gemaakt worden. Uiteraard bent u ook dan geen (extra) kosten verschuldigd.

PostNL